Izdvajamo

Policijskoj upravi Prijedor, dana 22.01.2019. godine, oko 19,50 časova, prijavljeno je da je u ulici Svetosavska, nepoznati izvršilac iz putničkog automobila u kom se nalazilo oštećeno lice, otuđio torbu sa ličnim dokumentima, mobilnim telefonom i novcem u iznosu od 5.000,00 eura i 1.000,00 KM.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela „Teška krađa“ policijski službenici, 23.01.2019. godine, oko 02,30 časova, identifikovali su te lišili slobode lica J.K. (1996) iz Prijedora. Tom prilikom kod lica je pronađen te privremeno oduzet dio otuđenog novca.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica J.K. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za krivično djelo „Teška krađa“.

 

PU Prijedor

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ