Izdvajamo

SANSKI MOST - Pripadnici policije u Sanskom Mostu priveli su muškarca s inicijalima M.D. koji je osumnjičen za ubistvo psa rase belgijski ovčar, starosti dvije i po godine, koje se dogodilo prije nekoliko dana.

Kako saznajemo, policija je izvršila pretres kuće u kojoj živi ovo lice u neposrednoj blizini azila za napuštene životinje, gdje se desio ovaj događaj, i prilikom pretresa izuzeti su pištolj i lovačka puška sačmarica.

Sumnju da je M.D. počinio ubistvo psa policiji su prenijeli aktivisti Udruženja "Spas za životinje", koje vodi brigu o pomenutom azilu, te su istakli kako je ova osoba i ranije prijetila da će pucati na njih i pse.

U pomenutom udruženju ističu kako je pas bio cijepljen i uredno registrovan sa svim potrebnim papirima. Nad pomenutim licem zavedena je kriminalistička obrada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo mučenje i ubistvo životinja, te je potom predat na dalje postupanje Tužilaštvu USK.


Nezavisne


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.