Izdvajamo

SANSKI MOST - Pripadnici policije u Sanskom Mostu priveli su muškarca s inicijalima M.D. koji je osumnjičen za ubistvo psa rase belgijski ovčar, starosti dvije i po godine, koje se dogodilo prije nekoliko dana.

Kako saznajemo, policija je izvršila pretres kuće u kojoj živi ovo lice u neposrednoj blizini azila za napuštene životinje, gdje se desio ovaj događaj, i prilikom pretresa izuzeti su pištolj i lovačka puška sačmarica.

Sumnju da je M.D. počinio ubistvo psa policiji su prenijeli aktivisti Udruženja "Spas za životinje", koje vodi brigu o pomenutom azilu, te su istakli kako je ova osoba i ranije prijetila da će pucati na njih i pse.

U pomenutom udruženju ističu kako je pas bio cijepljen i uredno registrovan sa svim potrebnim papirima. Nad pomenutim licem zavedena je kriminalistička obrada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo mučenje i ubistvo životinja, te je potom predat na dalje postupanje Tužilaštvu USK.


Nezavisne

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.