Izdvajamo

Članovi planinarskog kluba "KOZARAČKI KAMEN" Kozarac održali su svoju 2. izvještajnu skupštinu u prostorijama kluba. Skupštiuni je prisustvovao veliki broj članova, simpatizera kluba , drugih gostiju kao i predstavnici Planinarskog saveza RS. Tokom skupštine svima prisutnima je prezentiran izvještaj o radu kluba u toku 2018.godine , finansijski izvještaj te planske aktivnoisti kluba tokom 2019. godine.

Takođe je donešena odluka o povečanju članarine za 2019.godinu koja če sada iznositi 30 KM. Skupštini je prisustvovao i najmlađi član kluba Sajra Velić koja u januaru 2019.godine slavi svoj 1. rođendan. Nakon završene skupštine članovi kluba i prisutni gosti su nastavili sa druženjem. Prije početka održavanja skupštine , zajedno sa sekretarom PS RS Igorom Đukićem obišli smo gradilište našeg budućeg planinarskog doma.

Mirsad Muratčehajić


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.