Izdvajamo

Članovi planinarskog kluba "KOZARAČKI KAMEN" Kozarac održali su svoju 2. izvještajnu skupštinu u prostorijama kluba. Skupštiuni je prisustvovao veliki broj članova, simpatizera kluba , drugih gostiju kao i predstavnici Planinarskog saveza RS. Tokom skupštine svima prisutnima je prezentiran izvještaj o radu kluba u toku 2018.godine , finansijski izvještaj te planske aktivnoisti kluba tokom 2019. godine.

Takođe je donešena odluka o povečanju članarine za 2019.godinu koja če sada iznositi 30 KM. Skupštini je prisustvovao i najmlađi član kluba Sajra Velić koja u januaru 2019.godine slavi svoj 1. rođendan. Nakon završene skupštine članovi kluba i prisutni gosti su nastavili sa druženjem. Prije početka održavanja skupštine , zajedno sa sekretarom PS RS Igorom Đukićem obišli smo gradilište našeg budućeg planinarskog doma.

Mirsad Muratčehajić

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.