Izdvajamo

U vrijeme od 03.do 06.12. u Srednjim Jakupovićima opljačkana je kuća u vlasništvu S.J., a ukradena su dva auta marke Golf 5 TDI crne boje. Auta su bila smjesštena u garažama. Provalnici su podesnim alatom uništili garažna vrata, zatim H vrata između dvije garaže. Tom priliko, pored dva auta, otuđene su vrijedne stvari, mašine, alati i dijelovi za golf 5, te 3 motora VW TDI, trimeri. Takodže nepoznata lica su pokušali da provale još jednu garažu, tom prilikom su oštetili vrata, ali su odustali jer su vrata bila bolje obezbjeđana sa unutarnje strane.
Vlasnik kuće S.J. je u nedelju 2.12. otišao u inostranstvo gdje živi.
Slučaj je prijavit policiji, predstavnici PU Prijedor su izvršili uviđaj i rade na pronalaženju izvršioca krađe.
Vlasnik moli sugrađane ako su nešto primjetili u vremenu od 03.do 06.12. da to prijave policiji.

Nijaz-Caja Huremović


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ