Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 15.11. do 30.11.2018. godine, realizovali su akciju pojačane kontrole učestvovanja u saobraćaju pješaka i biciklista.
U toku sprovođenja akcije od strane policijskih službenika Policijske uprave Prijedor ukupno je kontrolisan 131 pješak, od čega su 94 pješaka sankcionisana. Ukupan broj kontrolisanih biciklista je 110, od čega je ukupno 81 biciklista sankcionisan. Zbog ne korištenja svjetloodbojnog prsluka ili retroreflektujuće opreme ukupno je sankcionisano 70 pješaka i biciklista, dok je zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisano šest lica iz ove kategorije učesnika u saobraćaju. Od strane policijskih službenika Policijske uprave Prijedor u toku sprovođenja ove akcije izdato je ukupno 175 prekršajnih naloga.
Represivne aktivnosti imale su za cilj stvarno povećanje broja pješaka i biciklista koji poštuju saobraćajne propise, sa posebnim akcentom na korištenje svjetloodbojnog prsluka, odnosno retroreflektujuće opreme, posjedovanje i korišćenje uređaja za osvjetljavanje bicikla, te sa druge strane smanjenje broja pješaka i biciklista koji učestvuju u saobraćaju pod dejstvom zabranjene koncetracije alkohola u organizmu.
Policijska uprava Prijedor apeluje na pješake i bicikliste da prilikom učestvovanja u saobraćaju se pridržavaju propisanih pravila i propisa, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.


PU Prijedor


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."