Izdvajamo

Dva napadača su u neposrednoj blizini glavne pošte u Prijedoru napala blagajnika i ukrali mu 53.000 KM, saopćeno je iz prijedorske Policijske uprave.
"Uviđajem je utvrđeno da je nepoznato lice, nakon što je prišlo oštećenom, uz upotrebu fizičke sile od njega otuđilo novac, a zatim se udaljilo sa drugim nepoznatim licem koje se nalazilo na motociklu", navedeno je u saopćenju prijedorske Policijske uprave.

O navedenom je upoznat dežurni tužilac prijedorskog Okružnog tužilaštava, uz čiju saglasnost pripadnici Policijske uprave, preduzimaju operativne i istražne mjere i radnje radi pronalaska izvršilaca i rasvjetljavanja krivičnog djela razbojništvo.

Povodom ovog događaja oglasilo se i preduzeće "Pošte Srpske" koje je u saopćenju navelo detalje napada koji se dogodio juče, nešto prije 17.00 sati.

"U namjeri da preda pazar u banku, blagajnik je na samo nekoliko metara od Pošte, u tome spriječen od napadača koji je na glavi imao kacigu sa zatamnjenim vizirom", saopćeno je iz "Pošta Srpske".

Kako bi sačuvao novac, blagajnik je pružio otpor, ali ga je napadač udario laktom u grudni koš i oborio ga na pod.

U saopćenju je navedeno da je napadač, nakon što ga je savladao, blagajniku oteo novac iz ruku i pobjegao sa lica mjesta sa saučesnikom koji ga je čekao na plavom skuteru, bez registarskih oznaka.

"Blagajnik je prilikom napada zadobio lakše tjelesne povrede, nakon čega je službom prijedorske Hitne pomoći odvezen u Dom zdravlja, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć", saopćeno je iz "Pošta Srpske".

 

Klix

 

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...