Izdvajamo

U srcu nacionalnog parka Kozara, u sklopu projekta "The outdoor connection" u periodu od 10. do 11.11.2018. na penjalištu Zečiji kamen održaće se drugi od pet planiranih penjačkih kampova. Odlična stijena u jedinstvenom šumskom ambijentu pored vodopada sa vrhunskim smjerovima garantuje odlično penjanje. Protekli vikend je uređeno 8 novih smjerova, pa se ukupan broj popeo na 22 komada. Pozivamo sve penjače iz BiH da nam se pridruže! Za sve učesnike obezbjeđen je smještaj u planinarskom domu Kotlovača u petak i subotu veče (potrebno ponijeti vreću za spavanje), dok su troškovi goriva takođe pokriveni. Molimo vas da svoj dolazak potvrdite na mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem FB inboxa.

Okvirni program:
SUBOTA
- 10:00h okupljanje ispred Planinarskog doma Kotlovača
- 10:30 - 17:00h penjanje na stijenama
- 18:00 - 19:00h radionica tolerancije
- večera i druženje
NEDJELJA
- 10:00h penjanje na stijenama
- 18:00h povratak kućama

Lokacija doma: https://goo.gl/maps/vRoMFBF9bLB2

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.