Izdvajamo

Nakon teške saobraćajne nesreće ljetos 20.07., kritične situacije, liječenja u Banja Luci, zatim u Gradiškoj, Bešić Nedžad-Džak danas je izašao iz bolnice i došao svojoj kući.
Prvi dan Kurban Bajrama udruženje poljoprivrednika Agrarija Kozarac, na čelu sa Islamom-Kićom Melikć pokrenuli su akciju za Nedžada, a koja je u par dana uspjela iznad svih očekivanja.
Od tad Kićo pomaže ovom mladom čovjeku.

Džaka su, danas dočekali njegovi prijatelji u restoranu "Stari Grad" kod Enesa Kapetanovića, gdje je sa njima popio kahvu. Nećko se našalio i pitao za posao, pa smo se svi slatko nasmijali.

Zatim je produžio svojoj kući gdje ga je čekala mama Zejna i komšije. Zejna nije mogla sakriti suze radosnice.
Supruga Emina je cijelo vrijeme pored svog muža, a danas jako sretna jer ga je dovela kući. Slijedi nastavak liječenja.
Stepenice koje vode do njihovog stana su bez ograde, a Nećko je još nestabilan. Kićo je već dogovorio sa Midhom Talundžićem, da se radi ograda, a finansirat će sa novcem koji je prikupljen za pomoć Nećki.


Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.