Izdvajamo

Nakon teške saobraćajne nesreće ljetos 20.07., kritične situacije, liječenja u Banja Luci, zatim u Gradiškoj, Bešić Nedžad-Džak danas je izašao iz bolnice i došao svojoj kući.
Prvi dan Kurban Bajrama udruženje poljoprivrednika Agrarija Kozarac, na čelu sa Islamom-Kićom Melikć pokrenuli su akciju za Nedžada, a koja je u par dana uspjela iznad svih očekivanja.
Od tad Kićo pomaže ovom mladom čovjeku.

Džaka su, danas dočekali njegovi prijatelji u restoranu "Stari Grad" kod Enesa Kapetanovića, gdje je sa njima popio kahvu. Nećko se našalio i pitao za posao, pa smo se svi slatko nasmijali.

Zatim je produžio svojoj kući gdje ga je čekala mama Zejna i komšije. Zejna nije mogla sakriti suze radosnice.
Supruga Emina je cijelo vrijeme pored svog muža, a danas jako sretna jer ga je dovela kući. Slijedi nastavak liječenja.
Stepenice koje vode do njihovog stana su bez ograde, a Nećko je još nestabilan. Kićo je već dogovorio sa Midhom Talundžićem, da se radi ograda, a finansirat će sa novcem koji je prikupljen za pomoć Nećki.


Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak