Izdvajamo

U prostorijama udruženja žena "Srcem do mira" Kozarac, juče 05.10.2018., a u orgaizaciji Udruženje Prijedorčanki Izvor iz Prijedora, održana je edukativna radionica na temu Brendiranje, pozicioniranje na tržištu i promoviranje proizvoda. Treća po redu u sklopu projekta koji podržava Američka ambasada u BiH.
Radionici su prisustvovale žene sa područja grada Prijedora a koje su članice lokalnih udruženja žena koje su se vratile u svoja prijeratna mjesta prebicališta od Ljubije, Rakovcana, Rizvanovica, Bišćana, Gomjenice, Kozaruše i Kamičana.

Cilj radionice bio je, shvatiti i razumjeti važnost brendiranja proizvoda, a posebno domaćih BH proizvoda, za koje na tržištu postoji velika potražnja.
"Današnji program je: Izrada biznis plana, zašto je važno da se uradi i šta treba da sadrži, zatim marketing i oglašavanje marketinške ponude. Kroz učenje, vježbe i razgovor do boljeg i lakšeg rada na svojim imanjima". kazala mi je Seida Karabašić predsjednica Udruženja Prijedorčanki Izvor.

Predavanje je držala Mirela Marošlić iz Trnopolja koja trenutno boravi u Francuskoj a posjeduje znanje i iskustbo za ovu temu.

Nijaz-Caja Huremović


Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.