Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, prilikom preduzimanja mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja imovinskih krivičnih djela „Teška krađa“ nad porodičnim kućama i poslovnim prostorijama, počinjenih na području Kozarca, u vremenskom periodu od 20.09.2018. do 29.09.2018. godine, došli su do saznanja da su jedno maloljetno lice i jedno dijete, oba iz Prijedora, počinili više krivičnih djela, nad jedanaest porodičnih kuća i dva poslovna prostora.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor prema maloljetnim licima preduzimaju mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti u postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

PU Prijedor


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.