Izdvajamo

Nudeći na prodaju masažere i koristeći nepažnju oštećenih, osumnjičeni otuđili novac i zlatni nakit

Policijskoj upravi Prijedor, dana 25.09.2018. godine, prijavljeno je da su dana 23.09.2018. godine, u mjesto Čarakovo, grad Prijedor, u dvorište porodične kuće lica Š.K. iz Prijedora, došle tri nepoznate ženske osobe, te tom prilikom nudeći uslugu podizanja novca u iznosu od 5.000,00 evra, na ime navodnog nasljedstva, dovele u zabludu oštećeno lice, te na ime navedene usluge, uzele novac u iznosu od 450,00 KM, čime je počinjeno krivično djelo „Prevara“.

Istog dana, PU Prijedor prijavljeno je da su dana 24.09.2018. godine, u Prijedoru, u porodičnu kuću lica M.R. iz Prijedora, došle tri nepoznate ženske osobe, nudeći na prodaju masažere za tijelo i prezentaciju rada masažera, iskoristile nepažnju oštećenog lica, te iz prostorije kuhinje otuđile novac u iznosu od 5.500,00 KM, čime je počinjeno krivično djelo „Krađa“.

Takođe, istog dana, zaprimljena je prijava, da je dana 23.09.2018. godine, u Prijedoru, u porodičnu kuću lica DŽ.S. iz Prijedora, došla jedna nepoznata muška osoba, lažno se predstavljajući kao policijski inspektor, koji je iskoristio nepažnju oštećenog lica, te iz kuće otuđio kovertu sa novcem u iznosu od 600,00 KM i tri zlatna prstena, čime je počinjeno krivično djelo „Prevara“.

Ukupna materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi oko 7.000,00 KM.

S obzirom da su u prethodnom periodu na području Policijske uprave Prijedor, evidentirana ova krivična djela, gdje su tom prilikom nepoznata lica koristeći nepažnju vlasnika, otuđivala novac i druge vrijednosti, Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da budu oprezni prilikom posjeta nepoznatih lica koja nude na prodaju masažere, odjevne predmete, druge proizvode ili usluge, da takva lica ne puštaju u kuću, a u slučaju bilo kakve sumnje na nedozvoljene radnje o tome obavijeste nadležnu policijsku stanicu ili ovakve slučajeve prijave na besplatni servisni broj ''122''.


PU Prijedor

Molim dragog Allaha da u ove mubarek dane obaspe svojom milošću sve ljude na ovom dunjaluku. Amin...