Izdvajamo

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 08.09. do 30.09.2018. godine, izvršiće se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa ''Dual'' radarskim sistemom za kontrolu brzine kretanja motornih vozila, bez zaustavljanja od strane policijskih službenika.

''Dual'' je savremeni radarski sistem koji može da mjeri brzinu vozila u više saobraćajnih traka u oba pravca, bez obzira na doba dana i vremenske prilike. Radar „Dual“ je uređaj koji ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime je smanjena mogućnost korupcije. Ovaj laserski uređaj mjeri brzinu kretanja vozila do 500 metara udaljenosti.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise i pravila, posebno kada su u pitanju ograničenja brzine kretanja, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u sobraćaju.

 

PU Prijedor

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.