Izdvajamo

Pet pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor sa dva vozila, gasili su noćas i jutros požar koji je izbio na kući u Omladinskoj ulici u Kozarcu.

-Dana 25.aprila oko 4:45 časova dežurni radnik TVJ Prijedor prijavio je požar u potkrovlju kuće u Kozarcu vlasništvo T.S.. Policijska patrola je izašla na lice mjesta gdje je obezbjeđivala lokaciju dok je trajalo gašenje požara – potvrdila je Vesna Pačariz, portparolka Policijske uprave Prijedor.

Požar je lokalizovan oko 7:00 časova ujutro a na svu sreću nije bilo povrijeđenih iako je pričinjena značajna šteta.

Kako nezvanično saznajemo sumnja se da je kratak spoj elektro instalacija izazvao požar na kući Midhata i Senade Tabaković iz Kozarca.

Izgorio je jedan dio krova te nekoliko prostorija u potkrovlju a pričinjena je šteta i u prizemlju u koje je prodrla voda tokom intervencije vatrogasaca.

-Sva sreća da se naš sin Jasmin koji je spavao u potkrovlju probudio na vrijeme. Da nije bilo njega ko zna šta bi s nama bilo, možda bi i mi izgorili – rekla nam je Senada.

Inače, saznali smo da su elektro i vodovodne instalacije na dosta objekata u Kozarcu, koji su obnavljani u periodu 2000-2005, u jako lošem stanju, odnosno da su radnici koje su angažovale humanitarne organizacije, samo “otaljavali” posao pa se mještani često susreću sa problemima.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić/Nijaz-Caja Huremović

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović