Izdvajamo

Na utakmici 10. kola regionalne lige Grupa Zapad između Brda i Kladara odigranoj u Hambarinama kod Prijedora došlo je do velikog nasilništva, gdje je najdeblji kraj izvukao mladi arbitar iz Prnjavora Slaviša Јovanić.

Naime u 35. minutu kod rezultata 1:0 za Brdo, Јovanić je dosudio kazneni udarac za domaćina. Tada nastaje pravi stampedo prema arbitru iz Prnjavora, a prednjače Ostoja Došlov i Nemanja Јanković koji ga udaraju, po licu, grudima, leđima, iza vrata.

I ostali fudbaleri Kladara uputili su bujicu pogrdnih riječi na račun arbitra iz Prnjavora. Pored njega pomoćnici su bili banjalučani Nikola Tadić i Aleksandar Milaković, a delegat susreta Živko Keleč iz Banjaluke.

Utakmica je prekinuta, iako sudija nije svirao kraj, jer nije bio u stanju to da napravi. Kako smo nezvanični saznali, Јovanić je završio u Kliničkom centru u Prijedoru na odjelu hirurgije, i nije životno ugrožen, ali je pretrpio velike povrede.

Pravda BL

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.