Izdvajamo

Sve je krenulo u četvrtak ujutro kada su radnici Dite kazali da nemaju novca za reklamu i da mogu samo pozvati građane da nađu njihove proizvode na policama.

Ovaj tekst je izazvao mnogo pažnje u javnosti. Prenijeli su ga brojni mediji, a hiljade ljudi ga je podijelilo na svom Facebook profilu čime su osigurali besplatnu reklamu za Ditu. Osim toga, brojna udruženja su se uključila u kampanju koja se uglavnom odvija putem društvenih mreža.

Komentari građana uglavnom idu u sličnom smjeru. Ditini proizvodi kvalitetom sigurno ne zaostaju za konkurencijom, ali tuzlanska kompanija ne može parirati velikim korporacijama koje ulažu ogomna sredstva u marketing i čiji su proizvodi mnogo bolje i više zastupljeni u marketima.

Osim toga, svi oni koji su koristili Ditine proizvode tvrde da su odlični i da više ne kupuju strane deterdžente. Nadamo se da će Facebook kampanja barem malo nadomjestiti razliku u ulaganju u marketing i da će se odraziti na prodaju Ditinih proizvoda u narednom periodu, piše biznisinfo.ba.

faktor.ba

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.