Izdvajamo

I ove godine klub "Behar" Sissach i Udruženje "Srce Cazina" organizirali su humanitarni koncert i druženje građana u švicarskoj Lozani, na kojem se okupio veliki broj građana naše zemlje koji žive Zapadnoj Evropi.

Tradicija okupljanja Krajišnika i Bosanaca i Hercegovaca u Švicarskoj traje duže od 15 godina, a deseti jubilarni koncert na kojem su okupljene zabavljale estradne zvijezde Enes Begović, Elvira Rahić i Fazlija realizovan je u organizaciji Udruženja "Srce Cazina" koji postoji 10 godina i kluba "Behar" iz Sissacha koji radi punih 25 godina.



"Sav prihod s ovogodišnjeg koncerta namijenjen je za izgradnju kuće Hasi Majetiću, nepokretnom momku iz Cazina, čija kuća je trenutno potpuno neuslovna", rekao je Senad Puškar, član kluba "Behar".



Adnan Bajrić v.d. predsjednika Udr. Krajišnika u Sarajevu, obratio se prisutnima i rekao da Krajina nije na kraju nego na vrhu, da je Krajina najzapadniji istok i najistočniji zapad i da niko više ne voli svoje kao mi svoje. Poručio  je prisutnom selektoru Baždareviću da Krajišnici već dugo sanjaju i čekaju Eldina Jakupovića i Adisa Hušidića, da oni nisu izdajnici državnog dresa, te da je vrijeme da ih pozove, jer zaslužuju.



Na kraju je poručio: Krajišnici, koji živite i radite u HR, SL, AT, DE, CH… Hvala za sve prethodine godine, dolaske i investicije u domaću proizvodnju i ispostave firmi, razmjenu znanja i vještina u nauci i tehnici, podršku sportu i umjetnosti, promociji turizma…! Hvala pomenutim državama i Vama što ste Bosansku krajinu učinili i evropskom krajinom!

Adnan Bajrić

Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...