Izdvajamo

Trinaest godina bio je u bjekstvu, a onda je doletio iz Beograda u Sarajevo i na aerodromu se predao – skoro pa nevjerovatno zvuči priča da je Slaviša Milaković, jedan od sinova Milorada Milakovića, kontroverznog prijedorskog biznismena optuženog za organizovani kriminal i trgovinu ljudima, tek tako došao i odlučio da stavi tačku na višegodišnje skrivanje.

Razlog se još ne zna, ali se zna da su ga uhapsili pripadnici Granične policije.

“Jer je utvrđeno da ga nadležni organ potražuje zbog krivičnih djela trgovina ljudima i poreska utaja. Osoba je nakon lišenja slobode predata pripadnicima Sudske policije Suda BiH na dalja postupanja. A to je ročište o određivanju pritvora, održano danas u Sarajevu, kaže za ATV advokat Zlatko Ibrišimović. Dodaje da Milaković, jednostavno, više nije želio da se skriva”, rekla je portparol Granične policije BiH Sanela Dujaković.

“Slaviša Milaković juče u popodnevnim časovima dobrovoljno sletio na Aerodrom Sarajevo i predao se, nakon čega je priveden od strane Granične policije. Danas mu je održno ročište za određivanje pritvora. Tome se nismo protivili uzimajući u obzir okolnosti predmeta. U skorije vrijeme može se očekivati i dobrovoljna predja drugog brata Saše Milakovića koji je takođe zainteresovan da se ovaj predmet okonča”, rekao je advokat Zlatko Ibrašimović.

Braća Slaviša i Saša Milaković osumnjičeni su u predmetu koji je, prije 13 godina, vođen protiv nekoliko lica koja su se teretila, između ostalog, za trgovinu ljudima radi prostitucije organizovane u nekoliko prijedorskih noćnih klubova.

Pripadnici SFOR-a, početkom 2003. pretresli su objekte u vlasništvu Milakovića, a slučaj je proslijeđen MUP-u Srpske. Braća su pobjegla u Srbiju, a njihov otac je, na osnovu sporazuma sa Tužilaštvom BiH, osuđen na devet godina zatvora. Međutim, 2007. je tražio dopust iz banjalučkog KPZ-a Tunjice jer je prijavio da mu je supruga umrla.

Nikad se nije vratio na izdržavanje kazne. Do danas, nema zvaničnih podataka o tome gdje se nalazi ali se spekuliše da je u Srbiji. Nazivali su ga “krajiškim kraljem prostitucije”.

ATV BL

Uzvišeni Allahu, neka tuga bude nada, neka osveta bude pravda, neka majčina suza bude dova da se više nikada i nikome više ne ponovi ni Kozarac, ni Prijedor, ni Srebrenica!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.