Izdvajamo

U naselju Čirkin Polje

Prijedorski vatrogasci danas su lokalizirali požar koji je tokom vožnje ulicom Omladinski put, u naselju Čirkin Polje kod Prijedora,  izbio na motoru Audija 80, vlasništvu A.E.,  i zahvatio prednji dio,  iz Prijedora.



-Dojava o požaru dobili smo oko 17.50 sati. Požar je brzo lokaliziran, a vatrogasci su zavrnuli i plinsku bocu u vozilu koje ima pogon benzin-plin. U požaru nije bilo povrijeđenih, a u ovom trenutku nezahvalno je procjenjivati i nastalu materijalnu štetu. To će naknadno uraditi vlasnik- rekli su nam u TVJ Prijedor.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama Audi su najvjerovatnije zapalile neisprave elektroinstalcije. Od početka  godine ovo je  treće vozilo koje se tokom vožnje zapalilo na području Prijedora.

Autor: M.Z. /Avaz

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.