Izdvajamo

Učenica Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Prijedora Nina Stojnić pobjednica je 16. Festivala “Djeca pjevaju hitove – Novogodišnje karaoke”, koji je održan u Sportskoj dvorani “Mladost” u Prijedoru.



Ona je na sinoćnjem nastupu otpjevala pjesmu „Show must go on“ koju inače izvodi grupa Queen, a o najboljima je odlučivao stručni žiri koji su činili Nebojša Aleksić, Borijana Kurtović i Dejan Šarović.

Drugo mjesto osvojila je Marija Gajić iz OŠ “Sveti Sava” Kozarska Dubica sa pjesmom “Someone like you” od Adele, a treće Anja Prodan, učenica OŠ „Branko Ćopić“ Prijedor sa pjesmom „Ima jedan svijet“ grupe Stijene.



Prema ocjeni publike najbolja je bila Maja Fuštar iz OŠ “Petar Kočić” Prijedor koja je izvela pjesmu “Vlak” grupe Zana dok je najbolji scenski nastup prema ocjeni žirija imala Katarina Balaban iz iste škole koja je izvela pjesmu “Jutro” Jelene Tomašević.


U fnalnoj večeri ovog tradicionalnog festivala učestvovalo je 26 izvođača iz petnaestak osnovnih škola sa područja grada Prijedora i opština Novi Grad i Kozarska Dubica.



Navijači iz OŠ “Branko Ćopić” Prijedor proglašeni su za najbolje.

U revijalnom dijelu nastupili su: mažoretkinje “Festina”, mažoretkinje OŠ “Branko Ćopić”, ritmička grupa OŠ „Desanka Maksimović“, ritmička sekcija “Kočićevi seniori”, vokalna grupa „Kočićevi poletarci“, Marko Šaponja te Amila Memić i Ivona Odicki nekadašnje pobjednice Novogodišnjih karaoka.



Organizator festivala bila je prijedorska podružnica Udruženja estradnih radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske “Estrada Republike Srpske”, a podržali su ga brojni sponzori.

Tekst i foto – Nijaz-Caja Huremović/Željko Milanović/Aleksandar Drakulić

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović