Izdvajamo

Novogodišnji koncert “I djeca znaju pjevati” u organizaciju Maximum Music produkcije na BHT predstavljeno je trud na kome se vrijedno radilo proteklih mjeseci. Radi se o projektu koji je zamišljen kao mali Eurosong, a finalno takmičenje održano je u sarajevskoj Skenderiji, u nedjelju.

Audicije su održane u Mostaru, Donjem Vakufu, Zenici, Bijeljini, Banja Luci, Tuzli, Bihaću i Sarajevu.

Glavni cilj projekta je promovisanje dječijih muzičkih talenata u svojoj zemlji. Plasman u finale izborilo je 25-oro djece i mladih. I ako nije pobjedila, zapazen nastup imala je i Amila Memić iz Prijedora koja se predstavila sa numerom Sanje Vučić – Goodbye.

Hana Bužimkić, djevojčica iz Bosanske Krupe, pobjednica je takmičenja. Hana je svojim nastupom pokorila konkurenciju i osvojila prvo mjesto te kao nagradu putovanje u Disneyland!

Interpretacije talentovanih klinaca ocjenjivao je žiri ,u cijem sastavu su bile, izmedju ostalog i tv voditeljica iz Prijedora, Dušica Došen, ispred Tv 101 i VD Creative Studio iz Prijedora, te estradna umjetnica Dijana Bliznac koja je i promovisala novu pjesmu.

Idejni tvorac projekta, Jasmin Mangafić je kazao da već od septembra iduće godine kreću ponovo sa projektom “I djeca znaju pjevati”.



(Prijedor24.com)

 

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba