Izdvajamo

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, dana 12.12.2016.godine u mjestu Trnopolje, na osnovu prethodno prikupljenih operativnh informacija, pronašli su vozilo marke ''Mercedes'' njemačkih registarskih oznaka, vlasništvo jedne firme iz Hamburga, za koje je provjerama utvrđeno da je predmet krivičnog djela ''Teška krađa'' i da se isto nalazi na INTERPOL potjernici.
Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet SKP CJB Prijedr, istog dana lišili su slobode lica D.K., U.P., B.G. i O.G. svi iz Prijedora.
U cilju rasvjetljavanja okolnosti izvršenja krivičnog djela, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, izvršen je pretres stambenih objekata koje koriste osumnjičena lica.

Pretresom objekata pronađen je i oduzet alat namijenjen za obijanje brava motornih vozila, zatim kontakt ključ putničkog motornog vozila marke ''Mercedes'', pvc folija sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 0,26 grama, veća količina količina municije (1566 komada metaka call.7,62mm, 38 komada manevarske municije call.7,62mm, 17 tromblonskih metaka call.7,62mm, 106 komada lovački kapisli, 58 komada metaka call. 7,9mm, 4 protiv avionska metka, 3 metka call.12mm, dva bajoneta, zatvarač za pušku, 4 okvira od Škorpiona, 10 okvira za automatsku pušku, dva okvira za M48, tri redenika za municiju, dva vojna noža, 14 komada inicijalnih kapisli, 41 metak sa svjetlećim zrnom, 1 elektronska detonatorska kapsula, jedan metak za ručni bacač 57, 14m sporogorećeg štapina i jedan skraćeni karabin), kao i veća količina minsko eksplozivnih sredstava.

Pronađena municija i dijelovi naoružanja izuzeti su sa lica mjesta, dok je o pronalasku minsko epslozivnih sredstava obavještena Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske, za dalje postupanje.    
Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su krivično djelo ''Teška krađa'' čiji je predmet izvršenja pronađeni ''Mercedes'', počinila lica D.K. i U.P., dok je u izvršenju djela učestvovalo i lice D.A. iz Prijedora.
Takođe je utvrđeno da su lica D.K. i U.P., u toku noći 30/31.10.2016.godine u Prijedoru, pokušali izvršiti krivično djelo ''Teška krađa'', nad putničkim motornim vozilom marke ''BMW X5''.

   Po završetku kriminalističke obrade osumnjičena lica su otpuštena iz službenih prostorija, a po kompletiranju predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, slijedi podnošenje izvještaja protiv lica D.K. i U.P. za krivično djelo ''Teška krađa'' u pokušaju, dok će protiv istih lica i lica D.A. biti dostavljen izvještaj za krivično djelo ''Teška krađa''. 
    Policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju krivične odgovornosti lica za posjedovanje municije i minsko eksplozivnih sredstava, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo. Nastavlja se rad na pronalasku i identifikovanju drugih lica koja se mogu dovesti sa izvršenjem ovih krivičnih djela, te pribavljanju materijalnih dokaza.

CJB Prijedor

PUTNIČE,

TO ŠTO SI SAD TI,

TO SAM NEKAD BIO JA!

A TO ŠTO SAM SAD JA,

TO ĆES JEDNOM BITI TI!

Sa jednog nišana sa mezarija u Kozarcu