Izdvajamo

Koordinatori i članovi Humanog Brda sa područja Austrije u saradnji sa Gradom Wels i Gospođa Margareta Josseck-Herdt, referent za generacije i odbornik u Gradu Wellsu, kao i Gospodin Andreas Moser direktor staračkog doma Leopold Spitzer, donirali su bolničku opremu za bolnicu "Dr Mladen Stojanović" Prijedor. Donirani su: 28 bolničkih kreveta sa električnim podizačima, dušeci (madraci),noćni natkazli, pokretne banje, štake...

Opremu je predao Osman Džamastagić koordinator Humanog Brda u Prijedoru i Midheta Delkić blagajnica u ovoj humanitarnoj organizaciji.
Humano brdo sa sjedištem u Austriji je humanitarna organizacija čiji su članovi, većinom sa područja grada Prijedora, a ima ih i iz drugih gradova. Od 2006 rade timski ali su se registrovali zvanično 2010. i od tada se broj članova proširio na sve zemlje svijeta gdje zive nasi ljudi. Zadnjih 6 godina je aktivna u raznim akcijama pomoći građanima grada Prijedora.

Danas su posebno sretni i zadovoljni jer predali su veoma značajnu pomoć gradskoj bolnici, a koja će biti od značajne pomoći svim građanima grada Prijedora.

 Direktor bolnice "Dr Mladen Stojanović" Prijedor naglašava. Za ovu ustanovu ovo je vrijedna donacija jer će obezbjediti da na odjeljenjima, na kojima su pacijenti nepokretni obezbjedi ležajeve sa automatskim pozicioniranjem ležaja. On je u ime ustanove "Dr Mladen Stojanović" Prijedor zahvalio humanitarnoj organizaciji "Humano Brdo" na tome da su svojim aktivnostima realizovali ovakvu donaciju. Ovo je za našu ustanovu značajna pomoć i omogućit ćemo mnogo kvalitetniji smještaj naših pacijenata i mnogo bolju i lakšu njegu.

U ovoj akciji učestvovali su još i Lim Profi Prijedor, kao i Merhamet Prijedor.

Nijaz-Caja Huremović


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo