Izdvajamo

U organizaciji FK Bratstvo Kozarac održan je 4. tradicionalni turnir  "Asim Mahmuljin" u malom nogometu. Trodnevni turnir je održan na stadionu FK"Bratstvo" u večernjim satima i to u dvije kategorije: mlađi pioniri uzrasta 2004.i stariji pioniri 2000/2003.godište. Učesnicima i pobjednicima u određenim kategorijama uručene su i odgovarajuće zahvalnice, medalje i pehari. Nagrade ekipama i pojedincima predala je Safeta Mahmuljin, supruga od Rahmetli Asima Mahmuljina.

Po prvi put su  i djevojčice učestvovale na ovako jednom turniru, što nam je takodjer bitno za naglasiti, i izdvajamo naše učesnike tj. našu djecu iz inostranstva, koja su u posjeti Kozarcu. Cilj ovog druženja bio nam je izgraditi osjećaj za zajednicu kod djece, da izgradimo mostove prijateljstva, između ostalog i zbog toga, jer znamo da su Kozarčani rasuti po cijelom svijetu. Sve ovo su bili i ciljevi rahmetli Asima Mahmuljina, s čime zelimo i nastaviti u nasem daljem radu sa djecom. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinjeli ili učestvovali na turniru.

Posthumnu Plaketu Asimu Mahmuljinu, za nesebičan doprinos u poslijeratnoj obnovi Kozarca i FK Bratstva, suprizi Safeti Mahmuljin predao ie Ismal Bešić član uprave FK Bratstvo.Kategorija mladjih pionira: najbolji strijelac Edvin Mahmuljin sa postignutim 21 pogodkom koji je igrao za ekipu "KOzarac"
Za najboljeg golmana istoimene kategorije Ubejd Delić, ekipa "H-Mont"
3,mjesto zauzela je ekipa Norbos, 2. H-Mont i 1.mjesto ekipa Kozarac

Kategorija starijih pionira: najbolji strijelac Samir Mujkanović, sa postignutih 7 golova
najbolji golman Adel Menkovic ekipa "Deko"

3.mjesto ekipa Zmajevi, 2.mjesto ekipa Ljiljani i 1,mjesto ekipa DekoOrganizator turnira je FK Bratstvo

Sudije: Ismar Jakupovic, Sajrul Bin Amat Ngadi
Turnir je vodio trener mlađih kategorija Nadir Nuhagic
Kao trener se zahvaljuje Ervinu Blaževiću i Optimistima na podršci


Edwin Mahmuljin sin od Sabahudina i Edite, živi i igra u Austriji, zapamtite ovo ime.

Kenan Menković sin od Đeke i Selvire, živi i igra u Austriji, takođe dobro zapamtite ovo ime.Samir Mujkanović sin od Fehrata i Nesihe, živi i igra u Austriji.
Zapamtite ova tri imena jer za najdalje 5 godina o njima će pisati svi sportski mediji.


"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.