Izdvajamo

 Na 38.Sjednici Skupštine grada Prijedora koja je  ujedno i zadnja za sve odbornike i gradonačelnika, na 9.tačci dnevnog reda se uvrstilo i memorijalizacija bivšeg logora Trnopolje.Ova incijativa se vodi još od 2009. godine. Ovih godina smo od opštine dobili jedino saglasnost od mjesne zajednice Trnopolje u kojoj je stajalo kao napomena da spomenik  ako se podigne ne smije sadržavati nista provokativno iz razloga što u Trnopolju zivi puno nacija. Drugi odgovori su nam dostavljani na nacin da društveni dom odnosno moguća lokacija spomenika nije u vlasnistvu grada Prijedora nego telekomunikacijama Republike Srpske.
Poslije svih ovih zahtjeva i ovakvih odgovora smo odlučili da pošaljemo zahtjev za sastanak sa gradonačelnikom i da lično čujemo  njegovo očitovanje o ovome, mada znajući konačni odgovor.
Sve ovo gore navedeno  na sastanku sa gradonačelnikom biva i lično potvrđeno gdje on kaže, citiram; "da mi hoćemo oazu u Prijedoru, a neko tamo u Dobrovoljačkoj ne smije ni cvijeće položiti".
Opet se sve ovo  potvrđuje na sjednici Skupštine Grada Prijedora  gdje naši tobože odbornici ne nalaze shodno da ustanu i da pitaju srpske predstvanike da li je u Trnopolju iko ubijen od civila i vojnika  srpske nacionalnosti, pa bi se zapitali otkud nam spomenik palim borcima republike Srpske u samom logoru. Ovo za nas svakako nije uvrijedljivo kako bi rekli iz savjeta mjesne zajednice Trnopolje, niti novootvorena spomen soba ubijenim vojnicima vrs, gdje su logorašima urezivali krstove na prsima, NO TO NAM I NE SMETA.

Ne smeta nam ni to da na jučerašnjoj Sjednici nije bilo prisutno 10 odbornika, a među njima i dva bosnjaka koji su mogli barem progovoriti i podsjetiti ostale odbornike na dešavanja u pomenutom logoru, NO NI TO NAM NA SMETA.
Odluka skupštine grada Prijedora je završila svoj mandat za tekuću godinu sa odlukom da memoralizacije neće biti dok se Zakon na nivou države ne usaglasi, a do tada će proći dosta skupština novih i starih odbornika koji će svoje odbornička mjesta zauzimati braneći tobože naš nacionalni vitalni interes, no ali NI TO NAM NE SMETA!

Puno selama I pozdrava do narednih odbornika, načelnika i skupština.

                                                                                            Predsjenik RSUL Banja Luka
                                                                                                                   Sabahudin Garibović

PUTNIČE,

TO ŠTO SI SAD TI,

TO SAM NEKAD BIO JA!

A TO ŠTO SAM SAD JA,

TO ĆES JEDNOM BITI TI!

Sa jednog nišana sa mezarija u Kozarcu