Izdvajamo

 Miodrag Savić (35) zvani Špirin iz Laktaša u nedjelju je opljačkao kuću u Kamičanima kod Prijedora, gdje je iz kuće odnio 50.000 norveških kruna i LCD televizor, saznaje "Avazov" portal.

Policijski službenici Sektora krim policije CJB Prijedor, policijske stanice Kozarac, jučer su u saradnji s policijskim službenicima PS Laktaši, a nakon prethodno prikupljenih saznanja da je Savić počinio tešku krađu u Prijedoru, pretresli stan i pomoćne objekete koje on koristi u Laktašima.

Pretres je izvršen po nalogu Osnovnog suda u Prijedoru. Kako saznajemo, tokom pretresa policija je pronašla i oduzela  nosače za kartice telefona, registarske tablice, alat korišten u provali i još neke dokaze na osnovu kojih je utvrđeno da je on počinio ovo krivično djelo.

Ukradeni novac, kako nezvanično saznajemo, nije pronađen, kao ni LCD televizor koji je lopov iz Laktaša najvjerovatnije prodao.

Savić je od ranije poznat policiji. Samo u februaru ove godine CJB Prijedor je protiv njega Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci proslijedio izvještaj u kojem ga tereti za čak 14 krađa počinjenih na području Prijedora, a u kojim je pričinio štetu u iznosu od oko 20.000 maraka.

I za ovu posljednju slijedi izvještaj nadležnom, banjalučkom Tužilaštvu.

 

 Autor: M. Z./Avaz

Zakon o fotografisanju

Malo ponavljanja gradiva o tome što je dozvoljeno, a što nije, po pitanju fotografiranja:

Opširnije...