Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor tokom protekla 24 sata nije evidentirano nijedno krivično djelo, a prijavljena su četiri narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode.

Policijski službenici su zadržali lišenjem slobode lice S.D. iz Pijedora zbog počinjenog prekršaja iz člana 7. i 8. Zakona o javnom redu i miru „Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje“ i „Vrijeđanje“. Licu je uručen prekršajni nalog, a izvršenim alkotestiranjem kod navedenog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.
PU Prijedor

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."