Izdvajamo

 

Ove sedmice počele su pripreme, za proljetni dio prvenstva, FK Bratstvo Kozarac.
Trener Eldin Turkanović i njegov pomoćnik Emir-Panter Balić obavili su prozivku i počeli treniranje u fiskulturnoj sali OŠ “Ćirilo i Metodije” Trnopolje.
"Okupili smo se u ponedeljak jedva dočekali da krenemo raditi, a i momci su jako motivirani i jedva čekali da počnu pripreme" rekao je trener Eldin Turkanović.

Uprava Bratstva zahvaljuju na donaciji od "žene iz Kozarca " u sklopu udruženja " Srcem do mira"..
One su skupile novac da se kupe Matte (spuzve za treniranje u zatvorenom)..
Imena Žena:
Hodzic Sada
Turkanovic Sebiha
Mršic Suada
Čustic Adevija
Mujagic Medina
Mujagic Bahra
Fazlic Nusveta
Mujagic Emsuda
Saldumovic Subha

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?