Izdvajamo

 

Danas Vam predstavljamo još jednog mladog i talentovanog fudbalera, potencijalnog Onladinskog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Radi se o Erwinu Mahiću, a koji je rođen 24. decembra, 2008. godine u švajcarskom gradiću Lachen. Erwinovi roditelji su porijeklom iz Krajine, Kozarac i Prijedor.

Fudbal je počeo trenirati u petoj godini u klubu Küssnacht am Rigi. Već nakon samo godinu dana pokazao je potencijal, te prelazi u FC Luzern.

Omiljeni klub mu je Real Madrid, a fudbalski uzori Ronaldo, Van Dijk i Kimmich. Pretežno igra u odbrani, a po potrebi u veznom redu, iako je počeo kao napadač. Visok je 176 cm.

Od uzrasta U10 igra za FC Luzern, a trenutno nastupa za U15 ekipu i najmlađi je u timu. Pohađa Sportsku akademiju. Najviše ga krase brzina, izdržljivost i upornost.

Erwin se nada skorom pozivu u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, iako je na radaru selektora U15 reprezentacije Švicarske. Posjeduje bh. pasoš.

Bhtalents.net

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.