Izdvajamo

 

Nakon poraza od FK Leotar na svom terenu, novi problemi stižu za Rudar iz Prijedora.

Miodrag Tešić je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba, a to je već najavio prije meča, ukoliko njegov tim izgubi.

Danas nije održan trening nogometaša Rudara, a radilo se o ‘klasičnom’ štrajku.

Problem je nastao zbog dugovanja prema nogometašima, pa su isti donijeli odluku da danas ne izađu na teren, što je potvrđeno za SportSport.ba.

Rudar je tako u problemima, s obzirom da vodi borbu za opstanak, ali očigledno da su problemi u klubu sada kulminirali.

Prijedorčani su trenutno na 16 bodova i zauzimaju 11. poziciju koja u ovom trenutku vodi u niži rang, Prvu ligu RS.

Za vikend, tačnije u nedjelju u goste će posljednjeplasiranom Radniku iz Bijeljine.

U slučaju poraza Rudar bi došao na posljednju poziciju.

sportsport.ba

Malena Maida Bašić, djevojčica od jedanaest godina, sjedila je na skemliji koju joj je od drveta napravio otac Ibrahim. Skrivali su se osam mjeseci u šumi Kozare. Tog hladnog zimskog jutra, 12.februara 1993.godine, ispred šatora od cerade i najlona, jela je grah sa udrobljenim bajatim kruhom. Zavladala je potpuna tišina. Vojnici su ih opkolili i prišli na dvadesetak metara. Kada je zapucalo prvi je pao njen otac. Osjetila je oštar bol u stomaku i strovalila se na leđa. Pokušala je da dozove majku Mirsadu ali glas je ostao u grlu. Gledala je kako meci kidaju komadiće odjeće sa majčinih grudi dok istrčava iz šatora. Maidini prstići stezali su kašiku. Tanjir se nije prevrnuo. Pokušala je udahnuti ali bolni grč iz stomaka nije dao. Vid joj se mutio i mogla je prigušeno čuti jedino još vrisak brata Mirsada koji pokušava pobjeći. Dječijim grudima prostrujao je zadnji drhtaj.

Piše: Edin Ramulić

* Opis zadnjih trenutaka života djece u tekstu baziran je na autentičnim forenzičkim, sudskim i informacijama dobijenim od očevidaca.