Izdvajamo

 

Prijedorski OFK Berek osnovan je davne 1975. godine. Imali su prekid u radu tokom rata, a klub je obnovljen 2007. godine. Tada su dobili dresove u kojima su igrali sve do danas.

A od sada će se za nove uspjehe boriti u novima garniturama dresova, koje im je obezbijedila kompanija Mozzart. U ovom klubu ne kriju sreću što su nakon toliko vremena dobili vrijednu sportsku opremu.

 – Kada smo vidjeli koliko kompanija Mozzart ulaže u razvoj sporta, i mi smo im se obratili za donaciju. Zaista smo bili oduševljeni brzinom njihovog pozitivnog odgovora, a još više smo se obradovali kada su nam dresovi stigli. Reakcije momaka i nas u rukovodstvu kluba zaista su pozitivne jer su obje garniture prelijepe i kvalitetne, a ta oprema nije jeftina, pa nam je ovo značajna pomoć – kaže Dino Zečić, član uprave OFK Berek, Prijedor.

Ovaj klub trenutno je prvi na tabeli u Četvrtoj područnoj ligi Prijedor. Ambicija im je da iduće sezone pređu u viši rang, odnosno Treću regionalnu ligu. Za sada imaju samo seniorsku selekciju, a želja im je da u narednom periodu formiraju podmladak i vrate nekadašnji sjaj klubu.

 Posebno pamte 1985. godinu, kada su igrali šesnaestinu finala Kupa Jugoslavije, što je bio veliki uspjeh za jedan mali klub.

OFK Berek svake godine dobija simboličnu finansijsku podršku Grada Prijedor, koja im je dovoljna za troškove putovanja i naknade sudijama. Opremu nabavljaju uglavnom uz pomoć prijatelja kluba iz dijaspore, od kojih su neki ranije igrali za ovaj klub, a sada im je donacija stigla iz kompanije Mozzart.

 

 – Donacija opreme ovom klubu dio je naše tradicionalne akcije „Novi dresovi za nove šampione“. Njome želimo da pružimo podršku što većem broju nižerangiranih klubova, a kako bi u narednom periodu zaigrali u što višem rangu i iznjedrili neke nove šampione – kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

U okviru ove društveno odgovorne akcije nova oprema stigla je na adrese brojnih klubova, koji se bave raznim sportovima, širom BIH, a iz Mozzarta najavljaju da će i u narednom periodu nastaviti ovu plemenitu misiju.

mojprijedor.com

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.