Izdvajamo

 

Danas je počelo Svjetsko prvenstvo u planinarstvu. U austrijskoj pokrajini Tirol, gradu Schwatz, u naredna tri dana učesnici iz brojnih zemalja će promovisati planinarstvo i zdrav način života. Naravno, biće to prilika da se pojave i takmičari, bolje rečeno ljubitelji prirode iz BiH. U Austriji se nalazi i ekspedicija Sportsko planinarskog društva Mulež iz Sanskog Mosta.

Oni će na ovom takmičenju nastupiti u timu sa klubom Kontakt BiH Salzburg- snaga domovine.

 

 U ovoj ekipi će biti i Adnan Siječić, rodom iz Čarakova. On se potrudio da se Sanjanima osigura ugodan boravak u Austriji i treba istaći da je na njegovu inicijativu i došla ekipa iz Sanskog Mosta u kojoj su njegove nekadašnje klupske kolege i prijatelji.

 

 “Ovdje smo se malo organizovali da našim prijateljima iz Sportsko planinarskog društva Mulež iz Sanskog Mosta pružimo podršku i olakšamo boravak. Važno je sudjelovati na ovom velikom takmičenju, ali je isto tako bitno i druženje sa rajom i vidjeti prirodne ljepote i planine ove zemlje”, naglašava Siječić, veliki ljubitelj planina i prirodnih ljepota.

 

Podsjećam da je Ogi, kako ga raja zove, bio uz BiH kada je bilo najteže i da nekoliko godine živi i radi u Austriji.

Našim momcima mnogo sreće na Svjetskom prvenstvu u planinarstvu, a Adnanu Siječiću i njegovoj raji veliko hvala što su pružili tako srdačnu dobrodošlicu ekipi iz Sanskog Mosta.

Senudin Safić/mojprijedor.com

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić