Izdvajamo

 

Danas je počelo Svjetsko prvenstvo u planinarstvu. U austrijskoj pokrajini Tirol, gradu Schwatz, u naredna tri dana učesnici iz brojnih zemalja će promovisati planinarstvo i zdrav način života. Naravno, biće to prilika da se pojave i takmičari, bolje rečeno ljubitelji prirode iz BiH. U Austriji se nalazi i ekspedicija Sportsko planinarskog društva Mulež iz Sanskog Mosta.

Oni će na ovom takmičenju nastupiti u timu sa klubom Kontakt BiH Salzburg- snaga domovine.

 

 U ovoj ekipi će biti i Adnan Siječić, rodom iz Čarakova. On se potrudio da se Sanjanima osigura ugodan boravak u Austriji i treba istaći da je na njegovu inicijativu i došla ekipa iz Sanskog Mosta u kojoj su njegove nekadašnje klupske kolege i prijatelji.

 

 “Ovdje smo se malo organizovali da našim prijateljima iz Sportsko planinarskog društva Mulež iz Sanskog Mosta pružimo podršku i olakšamo boravak. Važno je sudjelovati na ovom velikom takmičenju, ali je isto tako bitno i druženje sa rajom i vidjeti prirodne ljepote i planine ove zemlje”, naglašava Siječić, veliki ljubitelj planina i prirodnih ljepota.

 

Podsjećam da je Ogi, kako ga raja zove, bio uz BiH kada je bilo najteže i da nekoliko godine živi i radi u Austriji.

Našim momcima mnogo sreće na Svjetskom prvenstvu u planinarstvu, a Adnanu Siječiću i njegovoj raji veliko hvala što su pružili tako srdačnu dobrodošlicu ekipi iz Sanskog Mosta.

Senudin Safić/mojprijedor.com

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.