Izdvajamo

U nastavku sezone. 7.03.2020.godine, svoju prvu utakmicu u 2020.godini FK Bratstvo Kozarac igralo je kao gost prvoplasiranoj ekipi Reg.lige Zapad u FK Progres-Kneževo.
Teren za igru jako tezak a prije pocetka utakmice lagano je propadavao snjeg. O protivniku netreba puno da pišemo sama činjenica da su prvi dovoljno govori, tako da su naši momci nakon dobro obavljenih priprema i odigranih 4 prijateljske utakmice dobro ušli u utakmicu, što su pokazali igrom i zalaganjem na tetenu. Pred sam kraj prvog poluvremena domaćini su iz polu kontre dosli u vodstvo od 0:1.

Drugo poluvreme obilježio je nesretni slučaj kada je u duelu našeg napadača i domaćeg golmana došlo do povrede golmana, koji je vozilom hitne pomoći odvezen sa terena, pri čemu je došlo do prekida od 12 minuta. U nastavku trener Kararić vrši izmjene što je urodilo plodom te naš napadač Kobas izjednačuje na 1:1.
U sudiskoj nadoknadi koja je bila 16 minuta nakon 3 naše 100% šanse domaći postižu gol u 106. minuti nakon čega glavni sudija svira kraj utakmice.
Iz svega prikazanog ne možemo biti nezadovoljni jer su naši momci danas ostavili srce na terenu.

FK Progres -FK Bratstvo Kozarac 2:1

Admir Đonlagić


Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic