Izdvajamo

U nastavku sezone. 7.03.2020.godine, svoju prvu utakmicu u 2020.godini FK Bratstvo Kozarac igralo je kao gost prvoplasiranoj ekipi Reg.lige Zapad u FK Progres-Kneževo.
Teren za igru jako tezak a prije pocetka utakmice lagano je propadavao snjeg. O protivniku netreba puno da pišemo sama činjenica da su prvi dovoljno govori, tako da su naši momci nakon dobro obavljenih priprema i odigranih 4 prijateljske utakmice dobro ušli u utakmicu, što su pokazali igrom i zalaganjem na tetenu. Pred sam kraj prvog poluvremena domaćini su iz polu kontre dosli u vodstvo od 0:1.

Drugo poluvreme obilježio je nesretni slučaj kada je u duelu našeg napadača i domaćeg golmana došlo do povrede golmana, koji je vozilom hitne pomoći odvezen sa terena, pri čemu je došlo do prekida od 12 minuta. U nastavku trener Kararić vrši izmjene što je urodilo plodom te naš napadač Kobas izjednačuje na 1:1.
U sudiskoj nadoknadi koja je bila 16 minuta nakon 3 naše 100% šanse domaći postižu gol u 106. minuti nakon čega glavni sudija svira kraj utakmice.
Iz svega prikazanog ne možemo biti nezadovoljni jer su naši momci danas ostavili srce na terenu.

FK Progres -FK Bratstvo Kozarac 2:1

Admir Đonlagić


Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.