Izdvajamo

Danas 28.12.2019.god.u 18,00 sati u prostorijama OFK Mrakovica u Kozaruši, održana je redovna godišnja skupština.

Skupštinu je otvorio Zlatan Grozdanić

On je podnio izvještaj za tekuću godinu i plan za sljedeću 2020. godinu.

2019. godina bila je radna sa dosta ulaganja, kao i predhodne godina. Ove godine je urađena fasada na svlačionici, postavili su pločice u toaletima umivaonici i to je sve urađeno dobrovoljnim radom. Takođe još neki radovi na infrastrukturi. Sve ove radove je uradilo nekoliko ljubitelja kluba.

Što se tiče takmičarske sezone 2019-2020, završena je prva polusezona gdje su ostvarili dosta dobre rezultate.Sad su visoko plasirani na tabeli. Vjeruju da će, uz dva ili tri igrača pojačanja još više popraviti situaciju na tabeli.

Planovi za sljedeću godinu su plasman u sredini tabele, a za to će im trebati još novčanih sredstava.

Svi izvještaji su, uz male korekcije, jednoglasno usvojeni.

Na kraju su podjeljene plaketa zaslužnim pojedincima i organizacijama.


...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."