Izdvajamo

Petak ,27.12.2019. u Kozarcu je obilježen kao dan vezan za sport.
Dok je u čarsiji obilježena crvena noć, u etno selu BK Oaza upriličeno je jedno malo druženje sa velikim idejama i planovima.
Naime ,u toploj i ugodnoj atmosferi podijeljena su dosadašnja iskustva vezana za biciklizam uopćeno. Osim toga, uz prisustvo nekolicine gostiju, predstavljene su ideje koje kao grupa ljubitelja biciklizma imamo u planu izrealizirati u godini koja je pred vratima.
Osim maratona "Kozarac -Srebrenica-Kozarac",koji polako prelazi u tradiciju, došli smo na ideju organizirati PRVU KOZARAČKU BICIKLIJADU, koja bi kao takva uzela ucešća u "Danima Kozarca".

O istoj će biti više govora u narednim mjesecima, ali u svakom slučaju, već sad se može naglasiti da će ista biti namjenjena svakome uzrastu te da će osnovni cilj iste biti ugodno druženje popraćeno zabavom i mnoštvom iznenađenja.

Do tada ima još vremena,a nama uzbuđenja ne manjka. U narednom javljanju ćemo vam predstaviti detaljan plan i repertoar programa, a do tada puno sreće,zdravlja i pređenih kilometara u Novoj 2020. godini želi Vam vaš BK Kozarac.

Amel Bešlagić


Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?