Izdvajamo

Mladi 17-godišnji bosanskohercegovački napadač Samir Mujkanović danas je potpisao profesionalni ugovor sa Sturmom iz Graza.

Mujkanović je rođen 27. marta 2002. godine i ponikao je u ekipi Wacker iz Graza nakon čega je prešao u akademiju Sturma.

Ovaj 17-godišnjak trenutno nastupa za juniorsku ekipu Sturma, te je postigao šest pogodaka u 11 nastupa.

Za reprezentacije Bosne i Hercegovine do 16 odnosno 17 godina je postigao dva pogotka u osam odigranih susreta.

- Sretni smo jer Samir želi nastaviti raditi sa nama u budućnosti. On je napadač koji posjeduje nevjerovatan potencijal, sada je važno za njega da ga promovišemo u prvi tim i da pratimo njegov razvoj kako bi on dodatno napredovao u svojoj karijeri, rekao je razvojni trener Sturma Günther Neukirchner.


sport1.oslobodjenje.ba

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.