Izdvajamo

OFK Brdo ne mora brinuti za svoju budućnost. Naime, kadeti kluba su u svojoj grupi odigrali fenomenalnu polusezonu i nakon devet odigranih utakmica imaju svih devet pobjeda, te maksimalnih 27 bodova. Oni su prvo mjesto u grupi osvojili uz gol razliku 35:8 i pokazali da među vršnjacima nemaju dostojne konkurencije. Kadeti su za vikend slavili u zaostaloj utakmici protiv Partizana u Kostajnici rezultatom i 4:3. Oni su posljednjih mjeseci redom pobjeđivali vršnjake, a najveću pobjedu sa rezultatom 6:0 zabilježili su protiv ekipe Brzi.

– Imamo samo riječi hvale za ove golobrade momke i djecu s čitavog Mataruškog Brda. Oni su naš ponos i dika. Čestitamo našim kadetima, treneru, roditeljima i cijeloj upravi koji su uz ove talentirane momke. – kažu nam u upravi kluba.
Da ovi rezultati raduju prijatelje kluba pokazuje i anonimni donator koji je naše zlatne kadete počastio ručkom nakon pobjede u Kostajnici. To je jedan od bivših igrača koji nije zaboravio porijeklo, a njegove rječi imaju posebnu težinu
“Ne radim ovo zbog sebe, već zbog djece Maturškig brda”.

 

Mirsad Čaušević , jedan od glavnih sponzora kluba ovaj put je nagradio je svakog kadeta sa po 50 KM za doprinos i promociju Mataruškog brda i kluba. Gest doista vrijedan pažnje. Sudeći prema dosadašnjim reakcijama i podršci u upravi očekuju da će ovakve primjere slijediti i drugi mještani Mataruga.
Nadamo se da smo osvjetlali obraz te da će nam i drugi, shodno svojim mogućnostima pomoći da očuvamo fudbal na Lijevoj obali Sane – poručuju iz uprave te dodaju da je svaka pomoć dobro došla kako bi naša djeca, ali i seniori nastavili sa dobrim rezultatima i 2020 godine.

 

I prva ekipa OFK Brdo napravila je historijski uspjeh. Naime, nakon prvog dijela sezone ekipa je zauzela drugo mjesto sa osvojenih 23 boda (šest pobjeda, pet remija i samo jedan poraz).

– Ovo je uspjeh vrijedan pažnje. Promjene koje su se desile u Upravi dale su rezultate. Novo rukovodstvo maksimalno je iskoristilo ukazano povjerenje, a velike zasluge za ove sportske rezultate pripadaju našim sponzarima i svim donatorima bez kojih bi teško osvojili drugo mjesto. Iz svih kriza smo izašli jači i sada zajedno idemo naprijed. Naravno velike zasluge imaju naši igrači koji su na zelenom teretnu napravili odlične rezultate, a i stručnom štabu. . Želja nam je da do kraja godine bude ponovo napravljen Klub 100 OFK Brda u kojem će biti 100 ljudi koji će godišnje uplaćivati za naš sportski kolektiv po 100 KM. U pripremi je i plavo-žuta noć na kojoj će se družiti svi igrači, stručni štab i rukovodstvo kluba zajedno sa navijačima .- planiraju u upravi te poručuju svima koji dolazite u domovinu za novogodišnje praznike uz želju da sretno stignu svojim domovima, da se nadaju da usput neće propustiti posjetu svome klubu OFK Brdo.

mojprijedor.com

 

Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.