Izdvajamo

OFK Brdo ne mora brinuti za svoju budućnost. Naime, kadeti kluba su u svojoj grupi odigrali fenomenalnu polusezonu i nakon devet odigranih utakmica imaju svih devet pobjeda, te maksimalnih 27 bodova. Oni su prvo mjesto u grupi osvojili uz gol razliku 35:8 i pokazali da među vršnjacima nemaju dostojne konkurencije. Kadeti su za vikend slavili u zaostaloj utakmici protiv Partizana u Kostajnici rezultatom i 4:3. Oni su posljednjih mjeseci redom pobjeđivali vršnjake, a najveću pobjedu sa rezultatom 6:0 zabilježili su protiv ekipe Brzi.

– Imamo samo riječi hvale za ove golobrade momke i djecu s čitavog Mataruškog Brda. Oni su naš ponos i dika. Čestitamo našim kadetima, treneru, roditeljima i cijeloj upravi koji su uz ove talentirane momke. – kažu nam u upravi kluba.
Da ovi rezultati raduju prijatelje kluba pokazuje i anonimni donator koji je naše zlatne kadete počastio ručkom nakon pobjede u Kostajnici. To je jedan od bivših igrača koji nije zaboravio porijeklo, a njegove rječi imaju posebnu težinu
“Ne radim ovo zbog sebe, već zbog djece Maturškig brda”.

 

Mirsad Čaušević , jedan od glavnih sponzora kluba ovaj put je nagradio je svakog kadeta sa po 50 KM za doprinos i promociju Mataruškog brda i kluba. Gest doista vrijedan pažnje. Sudeći prema dosadašnjim reakcijama i podršci u upravi očekuju da će ovakve primjere slijediti i drugi mještani Mataruga.
Nadamo se da smo osvjetlali obraz te da će nam i drugi, shodno svojim mogućnostima pomoći da očuvamo fudbal na Lijevoj obali Sane – poručuju iz uprave te dodaju da je svaka pomoć dobro došla kako bi naša djeca, ali i seniori nastavili sa dobrim rezultatima i 2020 godine.

 

I prva ekipa OFK Brdo napravila je historijski uspjeh. Naime, nakon prvog dijela sezone ekipa je zauzela drugo mjesto sa osvojenih 23 boda (šest pobjeda, pet remija i samo jedan poraz).

– Ovo je uspjeh vrijedan pažnje. Promjene koje su se desile u Upravi dale su rezultate. Novo rukovodstvo maksimalno je iskoristilo ukazano povjerenje, a velike zasluge za ove sportske rezultate pripadaju našim sponzarima i svim donatorima bez kojih bi teško osvojili drugo mjesto. Iz svih kriza smo izašli jači i sada zajedno idemo naprijed. Naravno velike zasluge imaju naši igrači koji su na zelenom teretnu napravili odlične rezultate, a i stručnom štabu. . Želja nam je da do kraja godine bude ponovo napravljen Klub 100 OFK Brda u kojem će biti 100 ljudi koji će godišnje uplaćivati za naš sportski kolektiv po 100 KM. U pripremi je i plavo-žuta noć na kojoj će se družiti svi igrači, stručni štab i rukovodstvo kluba zajedno sa navijačima .- planiraju u upravi te poručuju svima koji dolazite u domovinu za novogodišnje praznike uz želju da sretno stignu svojim domovima, da se nadaju da usput neće propustiti posjetu svome klubu OFK Brdo.

mojprijedor.com

 

Molim dragog Allaha da u ove mubarek dane obaspe svojom milošću sve ljude na ovom dunjaluku. Amin...