Izdvajamo

12.kolo Regionalne lige Zapad FK Bratstvo Kozarac je gostovalo kod ekipe OFK Lauš Banja Luka. Teren za igru odličan kao i vremenski uslovi. Danasnji protivnik je jako dobra momcad narocito kada igraju kuci, tako da su nasi igraci jako ozbiljno i koncentrisano usli u utakmicu, sto su pokazali i domacoj ekipi gdje smo im odmah dali do znanja da se nismo dosli braniti. Nakon obostranih prilika gdje je Bratstvo bilo energicnije nasa ekipa dolazi u vodstvo golom naseg mladog napadaca Alica. Tako da se na poluvrijeme odlazi rezultatom 0:1.
Na samom pocetku drugog poluvremena Bratstvo povecava prednost golom ponovno mladog Alica koji je u ovoj utakmici bio jedan od boljih nasih igraca. Do kraja meca domacini su smanili iz jedne bezazlene situacije, i postigli utjesni gol sto je bio i konacan rezultat od 1:2.

U drugom poluvremenu trener Kararić je izvrsio par izmjena i dao sanse nasim mladim igracima a jedan od njih je i mladi Hegic koji je zabiljezio svoj prvi nastup.
FK Bratstvo Kozarac je ovom pobjedom pokazao da je sportski kolektiv koji u najboljem svjetlu prezentuje svoje mjesto i kraj kako je to i oduvjek radio od samog svog postanka davne 1931.godine, mogu ga neki voljeti ili ne ali ga moraju postovati.FK Bratstvo Kozarac

Admir Đonlagić


Juče smo živjeli zajedno,

danas smo pouka jedno drugom

- Mustafa Širbić