Izdvajamo

Drugo kolo Regionalne lige Zapad, fudbaleri FK Bratstva udoviljili su zahtjevu FK Plamen Vodicevo, tako da smo i danas bili domacini iako smo trebali gostovati i ostvarili smo prvu pobjedu u ovoj sezoni, pobjedivsi rezultatom 3:1

Nasi fudbaleri dobro su zapoceli utakmicu i veoma rano poveli sa 1:0.golom Kobasa. Ubrzo zatim postigli smo i drugi pogodak i poveli sa 2:0 strijelac je ponovno bio Kobas. Rezultatom 2:0 se otislo na odmor.

U drugom poluvremenu, nakon opustanja naseg tima utakmica postaje dosta neizvjesna a posebno se to osjetilo kada su gosti postigli gol i tako smanjili prednost Bratstva na 2:1. Iako su nasi fudbaleri imali dvije 100% prilike koje nisu pretvorili u gol.

Pred sam kraja utakmice fudbaler Bratstva Brkic-Cups, zbog nesportskog ponašanja dobija crveni karton i dovodi u neizvjesnost pobjedu domacina.

Ipak u samom finisu susreta, nasi fudbaleri uspjevaju sa igracem manje da postignu jos jedan pogodak, trećim golom Kobasa koji je u ovoj utakmici postigao het trik, za konacnih 3:1.

FK Bratstvo Kozarac - FK Plamen 3:1

Admir Đonlagić

Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...