Izdvajamo

Nakon prelijepog ispraćaja od naših sugrađana, kojima se ovom prilikom najsikrenije zahvaljujemo, zaputili smo se do doma za starija lica Enea, gdje smo sa vlasnikom Emirom Dautovicem i osobljem doma napravili par zajedničkih fotogradija.


Zatim, prosavsi centrom Prijedora, što je imalo svoju posebnu čar, krenusmo put Sanskog Mosta, odnosno Fajtovaca, gdje ćemo takodjer biti dočekani obilnim ručkom, kafom i osvježenjem, koje su vrijedni domaćini pripremili za nas.

Nakon toga smo krenuli put Bihaća, preko Grmeča, prosavsi kroz prelijepe krajolike ali nažalost puste, od kojih ne možemo ne spomenuti Lušci Palanku.
Jako loš asfalt, poprilično jak vjetar i prosječna temperatura od 33 C° utjecale su da vožnja bude napornija, ali nikako vremenski duža od predviđenog termina kada smo i stigli u Bihać.

S nestrpljenjem čekamo sutrašnji dan kada ćemo se iz Bihaća uputiti prema Jajcu, a do tada, što bi nas Nijaz-Caja rekao, pozdrav iz sveee snage.

Do sljedećeg javljanja, vaš BK KOZARAC

Foto: Amel Bešlagić i Nijaz-Caja Huremović


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.