Izdvajamo

Nakon prelijepog ispraćaja od naših sugrađana, kojima se ovom prilikom najsikrenije zahvaljujemo, zaputili smo se do doma za starija lica Enea, gdje smo sa vlasnikom Emirom Dautovicem i osobljem doma napravili par zajedničkih fotogradija.


Zatim, prosavsi centrom Prijedora, što je imalo svoju posebnu čar, krenusmo put Sanskog Mosta, odnosno Fajtovaca, gdje ćemo takodjer biti dočekani obilnim ručkom, kafom i osvježenjem, koje su vrijedni domaćini pripremili za nas.

Nakon toga smo krenuli put Bihaća, preko Grmeča, prosavsi kroz prelijepe krajolike ali nažalost puste, od kojih ne možemo ne spomenuti Lušci Palanku.
Jako loš asfalt, poprilično jak vjetar i prosječna temperatura od 33 C° utjecale su da vožnja bude napornija, ali nikako vremenski duža od predviđenog termina kada smo i stigli u Bihać.

S nestrpljenjem čekamo sutrašnji dan kada ćemo se iz Bihaća uputiti prema Jajcu, a do tada, što bi nas Nijaz-Caja rekao, pozdrav iz sveee snage.

Do sljedećeg javljanja, vaš BK KOZARAC

Foto: Amel Bešlagić i Nijaz-Caja Huremović

Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."