Izdvajamo


28.kolo Regionalne lige Zapad FKBratstvo Kozarac je ugostilo ekipu FK Sloga iz Sanicana na terenu u Omarskoj iz razloga kako smo to objavili u nasem saopstenju.
Iako nam je sedmica bila jako burna, uprava i igrači zajedno sa izabranikom Kararićem nisu poklekli spletkama i pritiscima kojima smo bili izloženi. Našim momcima smo prije utakmice samo skrenuli pažnju da utakmica nema toliki bodovni značaj koliko principjelni jer su svi prizeljkivali da mi budemo tu porazeni pa i oni od kojih bi se najmanje nadali.
Naši igraci su dobro otvorili utakmicu jer ko zna igrati fudbal njemu nesmeta ni teren ni gdje se igra tako da je prvo poluvrijeme bilo ispipavanje snaga u kvaliteta ekipa.

U drugim poluvremenu smo još bolje ušli u utakmicu gdje smo prikazali da smo daleko spremnija ekipa od gostiju tako je u 46 minuti mladi Brkić naćeo protivnički gol 1:0, nedugo zati u 63 za 2:0 je pogodio Vujkivić koji je takodjer bio strelac i u 71 minuti za 3:0. Utješni gol za gostujuću ekipu iz kaznenog udarca FK Sloga je postigla u 75 minuti.
Želim naponenuti da je današnju utakmicu započelo 4 naša mlada igrača koji polako stasaju u prave ugrače. Ovom pobjedom FK Bratstvo je samo učvrstilo svoje 2 mjesto na tabeli i pokazalo da smo u najtežim momentima mi najači i da smo istinski sportski ambasadori naljepšeg malog grada na svjetu našeg KOZARCA.

46 MIN BRKIC 1 - 0
63 MIN VUJKOVIC 2 - 0
71 MIN VUJKOVIC 3 - 0
75 MIN. NN. 3 - 1

Admir Đonlagić


Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic