Izdvajamo

25.kolo Regionalne lige Zapad naši fudbaleri su gostovali protiv ekipe FSA Prijedor gdje je utakmica počela u 11.00 sati na stadionu FK Berek. Vrijeme kišovito, gledalaca oko 70 većinom nasih Kozarčana. Obje ekipe stoje solidno na tabeli, no da utakmica ode u sasvim drugom pravcu potrudili su se sudije. Odmah na početku utakmice dosudjen je kazneni udarac za domaćine nakon igranja rukom našeg obranbenog igrača Pekije.Tako da su domaćini poveli rezultatom 1:0. U nastavku utakmice naš napadac Brkić-Čups 2 puta izlazi sam pred domaćeg golmana gdje neuspjevamo da postignemo gol. U nastavku utakmice nakon starta našeg igraća Arnautovića na sredini terena glavni sudija sankcjonise našeg igraća crvenim kartonom, što je izazvalo veliku reakciju i proteste kod naših navijaća i klupe jer je glavni sudija na samom kraju prvog poluvremena nije sankcjonisao domaćeg igrača kada je laktom udario našeg napadača Alića povredivsi istoga koji je morao da izađe sa terena i napusti utakmicu a potom i lječničku pomoć potrazi u OB Prijedor, a taj isti domaći igrač je već zbog grube igre dobio javnu opomrnu tj. žuti karton tako da je bila dosljedna primjena pravila fudbalske igre u najmanju ruku je zasluzio 2 žuti kartona sto se nije desilo.
Ovakvim pristrasnim suđenjem sudije su se direktno pokazale na čijoj su strani. U drugom poluvremenu iz jedne polušanse domaćini su sa igračem više postigli i drugi gol tako da je krajnji rezultat bio (1:0) 2:0

Admir Đonlagić

Uzvišeni Allahu, neka tuga bude nada, neka osveta bude pravda, neka majčina suza bude dova da se više nikada i nikome više ne ponovi ni Kozarac, ni Prijedor, ni Srebrenica!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.