Izdvajamo

U Sanskom Mostu prošlog vikenda održano je 20. državno prvenstvo BiH u bodybuildingu.
U prepunoj Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu vladala je sjajna atmosfera, a najbolji klub kao i u prethodnih 11 godina bio je Terzo Gym iz Sarajeva.

U juniorskoj kategoriji pobijedio je Asmir Grahović, dok je pobjednik u "Physique" kategoriji bio Miralem Husović. U klasik kategoriji najbolji je bio Ani Miljko.

U ženskoj kategoriji "bikini -167" najbolja je bila Emina Komić, dok je Renata Terzić bila najbolja u kategoriji "bikini +167".

Pobjednik bodybuildinga do 80 kg je bio Eldin Lončarić, a u kategoriji do 90 kg najbolji je bio Adnan Biščević. Aleksandar Vasiljević proglašen je za najboljeg u kategoriji +90, kao i u apsolutnoj kategoriji u kojoj je slavio jednoglasnom odlukom sudija, što ga je učinilo i apsolutnim pobjednikom i prvim imenom 20. državnog prvenstva u bodybuildingu.


bodybuilding

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)