Izdvajamo

Petnaestogodišnji Bosanac Benjamin Čaušević:
I po izgledu, ali i po umijeću na fudbalskom terenu, on je na dobrom putu da krene stopama slavnog Šveđanina porijeklom iz BiH

Petnaestogodišnji Bosanac Benjamin Čaušević mogao bi postati novi Zlatan Ibrahimović.

I po izgledu, ali i po umijeću na fudbalskom terenu, on je na dobrom putu da krene stopama slavnog Šveđanina porijeklom iz BiH.

Čaušević, koji je trenutno član Vaiblingena (najviša liga Njemačke do 15 godina), ujedno je i u užem izboru pokrajinske reprezentacije Baden Vitenberga, a time automatski i u širem kadru njemačke reprezentacije.

Ovaj 190 centimetara visoki Bosanac igra na poziciji centarfora, a po potrebi i desno krilo.

 

– Takvu energiju, eksplozivnost, volju za nadigravanjem i pobjedom još nisam vidio. Iako ima samo 15 godina, ima svoj cilj, zapravo dva, da bude fudbaler i da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. To je mašina. Već sada se za njega otimaju u Njemačkoj – rekao nam je Elvis Hodžić, trener mladih kategorija u drugoligašu Heidenhejmu, koji ga je i otkrio.

Čaušević nam je rekao da mu je uzor Edin Džeko.

– Gledam i upijam sve njegove poteze. Želja mi je da jednog dana obučem dres reprezentacije Bosne i Hercegovine – govori Benjamin, koji nam je otkrio da će od sljedeće godine nastupati za Ingolstadt koji igra (U-16) Bundesligu.

Benjamin je sin Amira Causevica iz Zegera.

Avaz

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?