Izdvajamo

Prva utakmica proljetnog djela nastavka Regionalne lige zapad tj.16. kolo naš tim FK Bratstvo gostovalo je kod ekipe FK Krajina Banja Luka. Utakmica je počela u 11.00 sati vrijeme idealno, teren jedan od najlošijih u ovoj ligi. Mada to nam nesmije biti izgovor što smo danas dozivjeli poraz.
Utakmica jako tvrda i ne baš lijepa za gledanje, u prvom poluvremenu naši momci su imali par prilika za gol koje nismo iskoristili. Na poluvreme se otišlo rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu naši momci su bolje otvorili utakmicu i imali su ponovno šanse za gol koje nismo iskoristili. Kako uvjek biva ako ne iskoristiš šanse stiže kazna, tako da je u 87. minuti iz jedne poluprilike nakon loše reakcije naše odbrane upućen udarac iz peterca prema našem golu, lopta je udarila u stativu i vratila se u teren na što je pomoćni sudac glavnom signalizirao da je presla gol liniju i glavni sudija je priznao gol domaćinu.

Krajnji rezultat je Krajina-Bratstvo 1:0

Admir Đonlagić


Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?