Izdvajamo

Prva utakmica proljetnog djela nastavka Regionalne lige zapad tj.16. kolo naš tim FK Bratstvo gostovalo je kod ekipe FK Krajina Banja Luka. Utakmica je počela u 11.00 sati vrijeme idealno, teren jedan od najlošijih u ovoj ligi. Mada to nam nesmije biti izgovor što smo danas dozivjeli poraz.
Utakmica jako tvrda i ne baš lijepa za gledanje, u prvom poluvremenu naši momci su imali par prilika za gol koje nismo iskoristili. Na poluvreme se otišlo rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu naši momci su bolje otvorili utakmicu i imali su ponovno šanse za gol koje nismo iskoristili. Kako uvjek biva ako ne iskoristiš šanse stiže kazna, tako da je u 87. minuti iz jedne poluprilike nakon loše reakcije naše odbrane upućen udarac iz peterca prema našem golu, lopta je udarila u stativu i vratila se u teren na što je pomoćni sudac glavnom signalizirao da je presla gol liniju i glavni sudija je priznao gol domaćinu.

Krajnji rezultat je Krajina-Bratstvo 1:0

Admir Đonlagić


Uzvišeni Allahu, neka tuga bude nada, neka osveta bude pravda, neka majčina suza bude dova da se više nikada i nikome više ne ponovi ni Kozarac, ni Prijedor, ni Srebrenica!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.