Izdvajamo

U okviru priprema za nastavak sezone u četvrtoj ligi RS, fudbaleri OFK Mrakovica Kozaruša odigrali su prijateljski susret protiv FK Berek Prijedor.
Susret je završen 6:1 za EFK Mrakovica

Prvo polusezonu OFK Mrakovica, u četvtoj ligi RS, su završili na posljenjem mjestu. U pauzi prvenstva urađene su velike promjene u klubu. Dovedeno je osam novih igrača i doveden je novi trener.


Novi trener je Teufik-Tofko Grozdanić, u Kozarcu poznat, jer je 13 godina uspješno vodio FK Bratstvo Kozarac. Tofko ima UEFA "B" licencu, a što mu daje pravo da bude optimista u narednoj polusezoni.
"Počeli smo pripreme i sve teče po planu. Dosta novih igraća je u ekipi i sve to sad treba uklopiti. Danas ćemo protiv FK Berek vidjeti gdje smo i dokle smo došli.Na vrućoj klupi sam jer volim izazove, a znam da je teško. Borit ćemo se za ostanak u ligi, pokušat to ostvariti i obradovati ove ljude u klubu, kao i navijače", kazao nam je trener Tofko

Ekrem Žerić podpredsjednik OFK Mrakovica, vjeruje u uspjeh u narednoj polusezoni. Sa novim trenereom i novim igraćima ima nade i kako reće, Nada posljenja umire.

Nijaz-Caja Huremović

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.