Izdvajamo

U okviru 15.kola regionalne lige Zapad u kojoj se ove godine takmiči i naše FK Bratstvo Kozarac, koje je ovo kolo bilo slobodno. Bratstvo Kozarac je zavrsilo na 2.mjestu što zasigurno predstavlja najveće iznenađenje ove godine u ovom rangu, a takođe ovo je jedan od najvećih uspjeha našeg kluba od njegovog postojanja.
Ovom prilikom još jedno hvala svim našim vjernim simpatizerim, navijačima, sponzorima, članovima kluba 100 i svim drugim ljudima koji su u dosadašnjem radu pomagali naš klub.
Ovo je uspjeh FK Bratstva ali i sviju nas, a sport i fudbal treba da nam bude primjer da se uz jedan zajednički rad i trud sviju nas može uspjeti.
Dragi moji Kozarčani za ovu godinu, posljedni izvještaj, a ako bog da vidimo se na Crvenoj noći za FK Bratstvo.

Admir Đonlagić


"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.