Izdvajamo

13.kolo Regionalbe lige Zapad naše Bratstvo je gostovalo kod jos jednog kluba iz Prijedora koji se takmiči u Reg.lizi Zapad a to je ekipa FK Sloboda iz Saničana koja u ovoj sezoni nije pokazala neku kvalitetnu igru. Zbog kazni i zutih kartona trener Kararic je u prvi tim stavio par naših mladih igrača: Alića, Kahrimanovića,Eminija,
Jelaču, koji su zaigrali od peve minute. U 8 minuti smo poveli golom Brkia-Ćupsa, da bi u 27 minuti glavni sudija pokazao na bjelu tačku kada je naš golman faulirao protivničkog igrača u kaznenom prostoru, tako da se na poluvrijeme otišlo rezultatom 1:1. U nastavku meča naši momci su dobro otvorili utakmicu čak smo imali i 100% šansu za gol koju nismo iskoristili.

Da bi u 63. minuti glavni sudija nakon jednog duela obostranog izmedju našeg stopera Zdjelara jedva dočekao da dosudi i drugi žuti karton i drugi kazneni udarac, iz kojeg su domaćini poveli sa rezultatom 2:1 koji se nije mjenjao do kraja utakmice.Iako smo izgubili današnju utakmicu na ruke su nam išli rezultati ostalih ekipa pa smo i dalje ostali na jako dobrom-fenomenalnom 2. mjestu.
Teren dobar, vrijeme maglovito gledaoca oko 80 od čega je Kozarcana sigurno bilo pola.

Admir Đonlagić

Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."