Izdvajamo

13.kolo Regionalbe lige Zapad naše Bratstvo je gostovalo kod jos jednog kluba iz Prijedora koji se takmiči u Reg.lizi Zapad a to je ekipa FK Sloboda iz Saničana koja u ovoj sezoni nije pokazala neku kvalitetnu igru. Zbog kazni i zutih kartona trener Kararic je u prvi tim stavio par naših mladih igrača: Alića, Kahrimanovića,Eminija,
Jelaču, koji su zaigrali od peve minute. U 8 minuti smo poveli golom Brkia-Ćupsa, da bi u 27 minuti glavni sudija pokazao na bjelu tačku kada je naš golman faulirao protivničkog igrača u kaznenom prostoru, tako da se na poluvrijeme otišlo rezultatom 1:1. U nastavku meča naši momci su dobro otvorili utakmicu čak smo imali i 100% šansu za gol koju nismo iskoristili.

Da bi u 63. minuti glavni sudija nakon jednog duela obostranog izmedju našeg stopera Zdjelara jedva dočekao da dosudi i drugi žuti karton i drugi kazneni udarac, iz kojeg su domaćini poveli sa rezultatom 2:1 koji se nije mjenjao do kraja utakmice.Iako smo izgubili današnju utakmicu na ruke su nam išli rezultati ostalih ekipa pa smo i dalje ostali na jako dobrom-fenomenalnom 2. mjestu.
Teren dobar, vrijeme maglovito gledaoca oko 80 od čega je Kozarcana sigurno bilo pola.

Admir Đonlagić


Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ