Izdvajamo

Da Kozarčani, vole svoje mjesto to su mnogo puta pokazali. Da naše društvo treba graditi još puno vremena to svi znamo. Da glavne stubove drustva čini omladina koju trebamo okupljati da se druže i medjusobno još bolje upoznaju, u jednom zdravom okruženju i sportskom duhu, prvenstveni cilj i zadatak je našeg FK Bratstvo Kozarac. Da nam takav vid druženja i ambijenta koji vlada medju tim mladim ljudim bude vodilja prvenstveno nama odraslima, prepoznali su mnogi naši građani van naše domovine.

Ovaj put spomenut ću jednog od najaktivnih naših građana, a on je Softić Mirzet među nama Kozarčanima zvani Pajdo. On je ovih dana naš klub obradovao vrijednom donacijom sportske opreme renomirane marke "Adidas" koje stvarno ima puno od dresova, šorceva, trenerki itd. Koliko toga ima, mi iz uprave još to sve nismo pobrojali i posložili, ali zasigurno vrijednost iste iznosi preko 10 000 KM. Danas je samo jedan dio te opreme podjeljen našoj djeci.
U ime svih Kozarčana i u ime FK Bratstvo Kozarac našem Pajdi veliko hvala na svemu što čini ne samo za sport već i za sve druge aktivnosti u našem kraju.
Da nam je više Pajdi gdje bi nam bio kraj.

Admir Đonlagić


Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ