Izdvajamo

Dana 30 i 01.07.2018. godine FK Bratstvo iz Kozarca je bilo pozvano na turnir u fudbalu koji organizuje FK Diamant iz Linza, u čijoj upravi se nalazi i nas Kozarcanin Sadmir Alic koji je bio glavni pokretač i inicajtor da FK Bratstvo i Kozarcani dodaju u navedeni grad.

Da se fudbal podno planine Kozare igra već otprilike 1 vjek i da Kozarcani puno znaju o fudbalu i lopti, govori i to da je FK Bratstvo na turnir došao kao autsajder, no na terenu su naši momci pokazali veliki nivo fudbalskog znanja i umjeća sa ostalim ekipama i tako osvojili navedeni turnir u Lincu, na svom prvom nastupu.Da su Kozarcani najbolji ljudi pokazali su svojim gostoprimstvom koje su pokazali prema gostima iz Kozarca.

Mislim da smo se našim domacinima na jedan skroman način, bar koliko toliko odužili ovim trijumfom i poslali još jednu pozitivnu poruku u svijet i nas Kozarac i FK Bratstvo prezentovali u najboljem mogućem obliku. U ime FK Bratstvo zahvaljujemo se svim Kozarcanima iz Linza, okolice i cijele Austrije koji su bili dio ove pozitivne sportske price.

Admir Djonlagić

 


Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.