Izdvajamo

U okviru 22. kola lige za prvaka 4. područne lige Prijedor FK Bratstvo Kozarac je gostovalo kod drugoplasirani ekipe FK Plamen iz D.Vodićeva, vrijeme sunčano i sparno, gledoca oko 100, većinom Kozarc
čana, šansi za gol imale su obe ekipe, s tim sto je ekipa FK Bratstvo fizički bila spremnija i jača i to su pokazali na terenu, tako da je krajnji rezultat bio 0:0 sto nam obezbedjuje taj 1 famozni bod kojim sigurno 3 kola prije kraja imamo osiguranu titulu šampiona i ulazak u visi rang tj.Regjonalnu ligu.

Admir Đonlagić

 


Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.